Actualitate

Un important post TV a fost amendat cu câteva zeci de mii de lei pentru PROPAGANDĂ. De vină sunt știrile rusești

La ședința CCA, drept urmare a monitorizărilor, au fost prezentate mai multe dovezi ale încălcărilor comise de RTR Moldova. Aceștia preiau în continuare știri produse în Federația Rusă, dar le difuzează la secțiunea „externe”, justificând astfel difuzarea lor.

La ședință a fost prezent și Evghenii Sergheev deținătorul postului RTR Moldova care a încercat să apere postul, interpretând în felul său prevederile legii anti-propagandă.

Președintele CCA Dragoș Vicol i-a spus lui Sergheev că argumentele invocate nu justifică în niciun fel difuzarea produselor media ruse.

Această amendă presupune primul grad a pedepsei pentru încălcarea acestei legi. Al doilea grad presupune o amendă de la 70 la 100 de mii de lei după care se retrage licența de emisie.

Amintim că la data de 12 februarie curent au intrat în vigoare prevederile Legii privind modificarea și completarea Codului Audiovizualului. Radiodifuzorii și distribuitorii de servicii media aflați sub jurisdicția Republicii Moldova urmau ca, până la data de 9 februarie curent, să prezinte noile concepții generale a serviciilor de programe, conform legii anti-propagandă. Pentru neprezentarea acestor concepții atunci au fost amendați două posturi radio și 7 posturi tv. 

Sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *