Social

Un inspector din cadrul Agenției pentru Rupravegherea Tehnică, reținut de CNA pentru 72 de ore

Un inspector din cadrul Agenției pentru Supraveghere Tehnică și două persoane intermediare au fost reținute în urma perchezițiilor realizate de către Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție. Astfel, potrivit unui comunicat remis de CNA, reținuții sunt bănuiți de coruperea pasivă, transmite TV8.

Unul din inspectorii din cadrul Agenției ar fi pretins suma de 4.500 de euro pentru a semna un proces verbal de recepție în privința unui bloc locativ din orașul Ialoveni.

„În conformitate cu materialele, administrate în cadrul procesului penal, rezultă că, începând cu luna iulie 2022 şi până în prezent, un inspector din cadrul AST ar fi pretins și primit 4 500 de euro pentru a semna procesul verbal de recepție finală a unui bloc locativ din or.Ialoveni, fără respectarea exigențelor esențiale. Banii ar fi fost primiți de la beneficiarul imobilului, printr-un intermediar, ambii fiind cercetați penal în dosarul de corupere”, menționează CNA.

Ulterior, în urma perchezițiilor, beneficiarul blocului de locuit, intermediarul și inspectorul AST au fost reținuți pentru 72 de ore.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *