Actualitate

Un judecător a fost dat afară, iar altul suspendat din funcție

Judecătorul demis este Vasile Selevestru de la Judecătoria Orhei și asta pentru că a efectuat mai multe abateri disciplinare. Decizia de astăzi vine după ce acum trei săptămâni CSM a refuzat să accepte demisia onorabilă a lui Selevestru. Adevărul.md scria că pe 8 aprilie CSM a admis cererile de demisie a 15 judecători, însă a respins-o pe cea depusă de Vasile Selevestru.

Pe numele acestuia au fost intentate mai multe proceduri disciplinare, inclusiv după ce un inculpat a depus o petiţie la Centrul pentru Drepturile Omului, în care s-a plâns că magistratul tergiversează examinarea cazului său. Dosarul petiționarului se afla în instanţa din Orhei de mai bine de un an, timp în care nu a avut loc nicio şedinţă de judecată. De asemenea, mandatul de arest preventiv al inculpatului a tot fost prelungit, acesta fiind deţinut în Penitenciarul numărul 17 din Rezina.

Cazul privind suspendarea din fucție îl vizează pe președintele Judecătoriei Glodeni, Ion Cazacu, reținut în flagrant cu mită în sumă de 10 mii de lei. Banii erau preconizați pentru ca un bănuit să fie scutit de pedeapsă, fiind învinuit de comiterea unui accident rutier în stare de ebrietate.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *