Lumea

Un jurnalist de la “The New York Times” a abuzat de tehnica copy/paste

Jurnalistul Zachery Kouwe s-a concediat dupa ce redactia ziarului "The New York Times" (NYT) a constatat ca acesta a copiat texte intregi din publicatia „The Wall Street Journal” si agentia de stiri „Reuters”, fara a mentiona sursa.

Conducerea ziarului a propus, drept pedeapsa, sa-l concedieze sau sa-i aplice o mustrare, dar jurnalistul a preferat sa puna pe masa cererea de concediere.

Pe 12 februarie, ziarul „The New York Times” a primit o scrisoare de la redactorul de serviciu al publicatiei „The Wall Street Journal”, in care acesta indicat ca un text semnat de Kouwe este aproape identic cu textul scris de el. Dupa o serie de verificari, au fost depistate si alte texte copiate din diferite mass-media, semnate de Kouwe.

Intr-un articol publicat pe 14 februarie, NYT scrie ca jurnalistul a incalcat politica editoriala a ziarului si normele deontologice, un lucru care nu trebuie sa se intample niciodata.

Zachery Kouwe a inceput sa lucreze la NYT in octombrie 2008 . El scria texte pe teme economice si pentru blogul NYT „DealBook”

Sursa: Lenta.ru
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *