Internațional

Un lider Hamas recunoaște colaborarea cu Putin: „Moscova este unul dintre aliații noștri cheie”

Khaled Meshal, unul dintre liderii Hamas, a spus că speră în continuarea în sprijinul Rusiei, în războiul împotriva Israelului.

“Moscova este unul dintre aliații cheie ai Hamas”, a declarat Khaled Mashal, la un post tv egiptean. De asemenea, a mulțumit Moscovei pentru ajutorul acordat.

“Rușii au beneficiat de ceea ce am făcut noi, pentru că am deturnat atenția SUA de la Ucraina… Rușii ne-au spus că ceea ce s-a întâmplat pe 7 octombrie va fi studiat în academiile militare”, a spus liderul Hamas.

Continuă să spere în sprijinul Federației Ruse și al Chinei și, după părerea sa, Beijingul poate profita de instabilitate pentru a ocupa teritoriul Taiwanului.

În urmă cu doar câteva zile, o delegație din partea Hamas, grupul palestinian militant care controlează Fâșia Gaza, s-a aflat la Moscova. Atunci, Rusia ar fi cerut grupării Hamas să-i elibereze “imediat” pe străinii răpiţi şi ţinuţi ostatici în Fâşia Gaza. Moscova a confirmat, de asemenea, “poziţia sa neschimbată” în favoarea punerii în aplicare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU şi ale Adunării Generale privind crearea “unui stat palestinian suveran în graniţele din 1967, cu capitala în Ierusalimul de Est şi care să trăiască alături de Israel în pace şi securitate”, potrivit Agerpres.

La finalul discuţiilor, Hamas a lăudat poziţia preşedintelui rus Vladimir Putin cu privire la conflictul din Orientul Mijlociu, întrucât, în timp ce şi-a exprimat condoleanţele faţă de Israel, a condamnat uciderea civililor în atacurile israeliene asupra teritoriilor palestiniene. Hamas a subliniat că au fost discutate modalităţi de a opri “crimele susţinute de Occident ale Israelului”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *