Actualitate

Un luptător, originar din Hâncești, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Pe parcursul ciclului olimpic 2013-2016 a muncit in egala măsură la Hîncești, fiind membru al Clubului Sportiv “Petrocub”, iar în calitate de multiplu campion național, a navetat cu regularitate la antrenamentele desfășurate la Chișinău. “Pentru a lua o cotă olimpică, a fost foarte greu. Practic, trebuia să particip pe toate continentele pentru a mă menține în topul mondial”, a recunoscut sportivul moldovean după încheierea turneelor de calificare olimpică.

Valeriu Duminică, discipol al antrenorilor emeriți ai Republicii Moldova Ilie si Mihai Buiuc, a dominat fară drept de apel campionatele naționale din ultimii ani, remarcîndu-se la capitolul tehnic prin executarea impecabilă a procedeului său preferat “ciobăneasca”, asa dar, acuncarea adversarului cu spriginul talpei în abdomen. La ultima festivitate de decorate medalia de campion i-a fost înmînată de Oleg Crețu, campion al Jocurilor Paralimpice.

“Dorinta noastră a fost ca proba de judo să fie la Rio. Aceasta a fost viziunea și obiectivul nostru suprem. Dorim ca Valeriu Duminica, care este sportiv în topul mondial și evoluieză destul de reușit, sa fie present la Rio 2016”, a declarat la ultima ediție a campionatului național președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic.

Prezențele reușite ale luptătorului Valeriu Duminica la Campionatele Europene și Mondiale din ultimii doi ani, la Turneele Internationale Grand Slam si Grand Prix i-au adus 557 de puncte în clasamentul mondial, fapt care i-a asigurat cota continentală pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Succesul lui Valeriu Duminică apartine în egală măsură CS “Petrocub”(Hincesti), condus de Mihai Usatii.

provincial.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *