Social

Un magistrat va ajunge pe banca acuzaților pentru nedeclararea averii

Un judecător va fi deferit justiției pentru includerea datelor incomplete sau false în declarația de avere și interese personale, comunică MOLDPRES.

Procuratura Anticorupție (PA) a anunțat luni că a finalizat urmărirea penală și a remis în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a unui judecător de săvârșirea infracțiunii de includere a datelor incomplete sau false în declarația de avere și interese personale /art. 3521 alin. (2) din Codul penal/.

Urmărirea penală a fost pornită în luna septembrie 2022, de către Procurorul General interimar în baza autosesizării Centrului Național Anticorupție (CNA).

Astfel, potrivit investigațiilor, în perioada 2018-2021, judecătorul, acționând cu intenție directă, fiind persoană cu funcție de demnitate și subiect al declarării împreună cu membrii familiei, cu scopul creării unei aparențe false privind veniturile dobândite și majorării neîntemeiate a acestora cu suma totală de 866 916 lei, a inclus date incomplete sau false în declarația de avere și interese personale.

Cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond în Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Pentru infracțiunea comisă legea prevede pedeapsa sub formă de amendă în mărime de la 20 000 (circa 1000 de euro) la 30 000 lei sau cu închisoare de până la un an, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la doi la cinci ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *