Internațional

Un maior ucrainean acuzat de înaltă trădare, lichidat în Donbas: Colabora cu rușii încă din 2014

Un colaborator de rang înalt, șeful apărării antiaeriene al așa-numitului „corp 1 al armatei din RDP (Republica Donețk)”, Dmitri Tskhe, supranumit coreeanul, a fost ucis în Donbas, transmite Ziare.com.

Ulterior, informația a fost confirmată pe rețeaua de socializare de un criminal de război rus, sabotorul Igor Girkin (Strelkov), colaborator la FSB.

„Unul dintre cei mai buni și mai ambițioși. În Slaviansk, a condus cel mai productiv grup mobil de apărare aeriană… După plecarea lui Groza, a comandat toate grupurile noastre MANPADS din Donețk”, a declarat Strelkov.

Informațiile despre lichidarea coreeanului sunt puține. Se știe că acest lucru s-a întâmplat pe 12 august, ca urmare a unei lovituri țintite a Forțelor Armate ale Ucrainei.

Tskhe este un colaborator al armatei ruse încă din 2014, ajutând la ocuparea Slovianskului, când avea gradul de maior.

Astfel, potrivit consilierului șefei Oficiului Președintelui Ucrainei, Oleksei Arestovici, Moscova a început recent un fel de „curățare” a militanților ideologici pro-ruși din Donbass, care au luptat împotriva Forțelor Armate din Ucraina în ultimii 8 ani.

Acest contingent cel mai pregătit și motivat de luptă a început să fie aruncat în secțiunile sângeroase ale frontului, drept carne de tun. Autoritățile ruse ar încearca să scape de acești oameni pentru a nu interfera cu viitoarele acorduri cu Kievul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *