CSI / RusiaRăzboiUcraina

Un mercenar sârb care lupta de partea pro-rușilor din Donbas, lichidat de ucraineni. Uroș Prvulovici era membru Wagner

Sârbul Uroș Prvulovici, care a luptat de partea Federației Ruse, a fost lichidat în Ucraina, scrie canalul de Telegram rusesc „Memorial Heroes Z” pe 5 iulie.

În postare se precizează că ocupantul a fost lichidat pe 28 aprilie. Potrivit portalului RuSerbia.com, acesta a murit lângă Bakhmut, iar cadavrul său a fost găsit abia la sfârșitul lunii iunie. De asemenea, se raportează că în 2022 sârbul s-a alăturat grupării de mercenari „Wagner”.

Potrivit canalului Telegram din Belarus ”Nexta Live”, Uroș Prvulovici a participat la războiul împotriva Ucrainei de partea teroriștilor din RDP (autoproclamata republică Donețk) din 2015.

Pe una dintre fotografiile lui Prvulovici de pe Facebook se poate vedea că a primit un premiu de la Denis Pușilin – liderul pro-rus din Donețk.

Uros Prvulovich este de asemenea listat pe site-ul „Peacemaker”. Se precizează că a luat parte la ostilitățile din regiunea Debalțevo, a fost membru al „Uniunii Voluntarilor Donbas” și s-a prefăcut că este rezident al Sankt Petersburgului.

Pe 3 iulie a fost cunoscută moartea comandantului detașamentului special al ocupanților ruși „Akhmat” Evgheni Pisarenko. Se raportează că ocupantul a fost eliminat în Donbas.

Anterior, pe 21 iunie, Federația Rusă a confirmat informațiile despre lichidarea colonelului serviciului intern al Federației Ruse, Serghei Postovalov.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *