Externe

Un militar cecen a fost declarat organizatorul asasinării lui Boris Nemțov

„Astăzi, anchetatorii vor pronunța acuzațiile oficiale în redactare finală către Zaur Dadaev, Anzor și Șadid Gubașev, Temerlan Eskerhan și Hamzat Bahaev pentru exacutarea omorului, procurarea ilegală, transportarea și păstrarea armelor de foc”, se spune într-un comunicat al Comitetului de Anchetă.

Membrul batalionului „Sever” Ruslan Muhadinov este declarat comanditarul și organizatorului asasinării lui Boris Nemțov. Dosarul lui urmează a fi examinat în mod separat. Avocatul familiei Nemțov, Vadim Prohorov, a declarat că nu crede în versiunea potrivit căreia Muhadinov ar fi comandat omorul și consideră că identificaera unui autor al crimei poate fi interpretată ca un cadou făcut de organele de drept conducerii Federației Ruse sau președintelui Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov. Potrivit anchetatorilor, Muhadinov a oferit execurilor un autoturism și un pistol. 

Boris Nemțov a fost omorât pe 27 februarie 2015 în centrul Moscovei. Asasinii au tras din spate de câteva ori după care s-au făcut nevăzuți cu automobil ZAZ Chance. Anchetarea cazului urmează a fi finalizată în ianuarie 2016. 
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *