CSI / Rusia

Un mitropolit rus le cere fanilor lui Stalin să meargă la poligonul din Butovo de la Moscova ca să primească „un duș rece de trezire”

Mitropolitul rus a comentat astfel rezultatul unui sondaj de opinie potrivit căruia aproape 40% din cetăţenii Rusiei lui Putin evaluează pozitiv personalitatea „liderului” comunist.

„Pe poligonul din Butovo există un muzeu, fotografii ale oamenilor omorâţi, un ghid vă va poveşti ce s-a întâmplat, în fiecare zi erau aduşi şi împuşcați, pe timp de noapte, 200, 300, 400 de persoane. Erau şi copii de 15-16 ani. De ce au fost împuşcaţi..?” se întreabă mitropolitul Ilarion.

El a cerut ruşilor să nu uite de milioanele de victime din timpul represiunii staliniste. „A fost un genocid împotriva propriului popor” a reamintit preotul.

Şeful ONG-ului pentru drepturile omului „Memorial”, Arseni Roginski susţine că atitudinea pozitivă a ruşilor faţă de Stalin este alarmantă, potrivit TASS. „Acest lucru nu reflectă de fapt atitudinea lor faţă de Stalin, dar relaţia dintre stat şi popor, iar Stalin este văzut că un simbol al unui stat puternic. Faptul că a stat la conducerea unui regim antiuman şi represiv pentru popor are o importantă secundară”, a spus Roginski.

La sfârşitul lunii martie, Levada Center a realizat un sondaj de opinie potrivit căruia Stalin este văzut drept o personalitate istorică pozitivă de 39% din ruşi. Mai mult decât atât, în ultimii 15 ani, numărul celor care privesc cu teamă şi ostilitate AMINTIREA lui Stalin s-a redus. Circa 45% dintre respondenţi cred că victimele din perioada lui Stalin se „justifică graţie obiectivelor mari şi a rezultatelor obţinute”. Doar 41% dintre respondenţi cred că pierderile de vieţi omeneşti ” nu pot fi justificate”.

Trebuie remarcat faptul că la mijlocul lunii martie, comuniştii ruşi au declarat că până pe 9 mai vor ridică cel puţin 15 noi monumente ale lui Stalin în diferite regiuni ale Rusiei.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *