Social

Un moldovean a încercat să intre în România cu actul de identitate al fratelui său. Ce pedeaspă riscă bărbatul

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctului de trecere a hotarului Galați efectuează cercetări cu privire la un bărbat, cetăţean al Republicii Moldova, care a încercat să folosească la trecerea frontierei o carte de identitate românească aparținând fratelui său.

Incidentul a avut loc joi, 23 martie, informează Inspectoratul Poliției de Frontieră, Iași. Bărbatul în vârstă de 31 de ani s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în România, transmite Jurnal.md.

La controlul de frontieră, acesta a prezentat o carte de identitate eliberată de către autoritățile române. Polițiştii de frontieră au constatat faptul că există diferenţe între fotografia inserată în document și fizionomia persoanei care l-a prezentat pentru trecerea frontierei, motiv pentru care au extins verificările.

În urma controlului suplimentar, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentul îndeplinește condițiile de fond și formă, fiind unul autentic, însă identitatea persoanei care l-a folosit pentru legitimare este alta decât cea din document. De asemenea, aceștia au descoperit asupra bărbatului un permis de conducere moldovenesc cu identitatea reală a acestuia.

Persoana în cauză a declarat că a folosit documentul de identitate al fratelui său întrucât depăşise perioadă legală de şedere pe teritoriul României.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat și fals privind identitatea, iar persoanei i-a fost propusă instituirea măsurii de interzicere a intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *