Social

Un moldovean care a furat bunuri în valoare de peste 90 de mii de euro în Franța, reținut la Botoșani

Un moldovean care ar fi furat bunuri în valoare de peste 90 000 de euro în Franţa, a fost reţinut joi, 9 martie, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi-Prut, anunță purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, Minodora Răcnea. Astfel, pe numele bărbatului exista un mandat de arest arestare.

Bărbatul în vârstă de 44 de ani a încercat să intre pe teritoriul țării vecine în calitate de pasager într-un autovehicul înmatriculat în România.

Astfel, în cadrul controlului, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare de către autorităţile franceze, la data de 23 februarie 2023.

Potrivit autorităților de peste Prut, conaționalul este cercetat pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii, pe teritoriul Franţei.

„Cu privire la comiterea infracţiunilor, bărbatul a fost cercetat de autorităţile franceze deoarece în perioada noiembrie 2014- noiembrie 2015 acesta a organizat multiple furturi de combustibil şi componente auto din garaje şi depozite auto din Franţa, prejudiciul total depăşind 90 000 de euro”, a precizat Minodora Răcnea.

Ulterior, moldoveanul a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Ba ,n-am inteles ! ?
    Ala era roman din Botosani sau basarabean ?
    Utilizati si voi corect Limba Romana !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *