Actualitate

Un moldovean este suspect de deținerea unui pașaport fals

La sfârșitul săptămânii trecute, în fluxul de călători pregătiți pentru a ieși din țară cu un avion de pe cursa „Chișinău-Londra”, polițiștii de frontieră au identificat un bărbat de 40 de ani, locuitor al mun. Chișinău, care s-a legitimat în baza unui pașaport românesc falsificat. Acționând în baza analizei de risc și urmare a discuției cu persoana dată, inspectorii de frontieră au luat decizia de a verifica minuțios pașaportul. În rezultat, cu ajutorul mijloacelor speciale, a fost scos la iveală faptul că documentul prezenta semne vădite de falsificare ale datelor personale.

Potrivit Poliției de Frontieră, pașaportul a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar cazul este în continuare cercetat de către Poliția de Frontieră. Dacă va fi găsit vinovat, moldoveanul riscă, conform art.361 al. (2), Cod Penal al RM, până la cinci ani de privațiune de libertate.

Pe parcursul anului 2016, polițiștii de frontieră au documentat peste cinci sute persoane care au apelat la metoda de falsificare a documentelor de călătorie, dar și a actelor pentru mijlocul de transport, pentru a trece frontiera de stat, fiind ridicate spre expertiză peste șase sute documente. Întâietatea la această infracțiune o reprezintă asigurarea auto „Cartea Verde”, în număr de peste două sute, urmată de împuternicirea notarială de peste o sută, revizia tehnică 82, permisul de conducere 63, pașaport 49, certificatul de înmatriculare 32.

TIMPUL.MD (V.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *