Actualitate

Un moldovean, prins la vama de la Leușeni cu un Audi Q7 furat din Germania

În ambele cazuri, mijloacele de transport au fost reținute și indisponibilizate pe teritoriul punctului de trecere, până la finalizarea cercetărilor.

Sâmbătă, 16 mai, la linia de control s-a prezentat un Audi Q7, fabricat în anul 2009 și înmatriculat în Germania. La volanul autoturismului se afla un moldovean de 33 de ani. În urma verificării documentelor de călătorie, polițiștii de frontieră au trecut datele mașinii prin baza OIPC Interpol, unde au constatat că aceasta figura ca fiind furată din Germania, de la începutul lunii mai curent.

Referitor la cele depistate, șoferul a declarat că și-a procurat autoturismul de la un cetățean german și achitase doar o parte din bani. Potrivit acestuia, faptul dat l-a și motivat pe german să pună la consemn mașina.

În cel de-al doilea caz, înregistrat la 17 mai, în timpul efectuării controlului unui microbuz de model Mercedes Sprinter, înmatriculat în Spania, inspectorul defrontieră a avut suspiciuni privind poziția și dimensiunea unor cifre din seria caroseriei, fiind luată decizia de a extinde verificările. În rezultat, s-a
constatat că numărul original al caroseriei a fost înlăturat, prin șlefuire, iar deasupra gravată o altă combinație de cifre.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *