Social

Un moldovean și un ucrainean s-au prezentat la vamă cu documente falsificate. Actele, ridicate de oamenii legii

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST cercetează doi călători care au prezentat la controlul de frontieră documente falsificate. Ambele persoane au recunoscut că actele sunt cumpărate și ar fi oferit sute de euro unor intermediari, transmite Poliția de Frontieră.

În punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, un șofer moldovean în vârstă de 19 ani a fost depistat cu permisul de conducere falsificat. Tânărul s-a prezentat la volanul mașinii personale, pe direcția de ieșire din țară. Astfel, în cadrul verificării minuțioase a permisului, care ar fi emis de către autoritățile moldovene, polițiștii de frontieră au constatat că actul conține indici vădiți de falsificare. În declarații, conaționalul a mărturisit că și-a cumpărat permisul contra sumei de 250 de euro, potrivit Jurnal.md.

Totodată, în punctul de trecere a frontierei Tudora, polițiștii de frontieră au depistat un cetățean al Ucrainei, în vârstă de 35 de ani, care deținea un permis de conducere falsificat. La cele stabilite, străinul a declarat că ceva timp în urmă i-a fost furat portofelul cu tot cu acte, fapt ce l-a motivat să-și perfecteze un alt permis. Prin intermediul unei persoane identificate pe internet a reușit să obțină un nou permis, care ar fi costat 300 de dolari.

Ulterior, actele au fost ridicate, iar pe numele persoanelor au fost inițiate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *