Război

Un nou comandant rus a fost ucis în Ucraina, l-au putut identifică doar prin testarea ADN

​Autoritățile ruse au identificat prin testare ADN rămășițele unui nou ofițer ucis în Ucraina, acesta fiind comandantul unei divizii motorizate recent reînființată de ministerul rus al Apărării.

Vestea uciderii colonelului Alexei Gorobeț, comandantul Divizei 20 de Infanterie Motorizată, a fost confirmată de mai multe site-uri locale de știri din Rusia care relatează că ofițerul a fost ucis în timpul „operațiunii militare speciale” din Ucraina.

„Din păcate, acest lucru este adevărat, Alexei Gorobeț a murit”, a declarat marți Alexander Strukov, șeful unei organizații a veteranilor ruși. Informația a fost confirmată ulterior și de soția militarului, Ana Gorobeț.

Eliminarea sa în regiunea Herson sa și a altor 4 ofițeri superiori din cadrul Diviziei 20 a fost anunțată anterior de un jurnalist ucrainean, fără a fi confirmată însă de armata rusă.

Ministerul Apărării de la Moscova a reînființat anul trecut Divizia 20 de Infanterie Motorizată în cadrul Armatei a 8-a de Gărzi, momentul în care colonelul a fost numit în fruntea unității nefiind precizat de presa rusă.

Circumstanțele morții lui Gorobeț sunt neclare însă presa din Rusia scrie că a fost nevoie de o testare ADN pentru identificarea acestuia.

Vara trecută, colonelul de gardă Gorobeț a fost implicat în organizarea forumului tehnico-militar „Armata-2021”, ocazie cu care afirma că:

„Noi – soldați, sergenți, ofițeri – am făcut toate eforturile pentru a arăta capacitățile de luptă disponibile ale armelor și echipamentelor militare și, ca parte a unei prezentări dinamice, să le demonstrăm capacitățile de luptă”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *