Actualitate

Un nou contingent al Armatei Naţionale a fost detașat în Kosovo

În mesajul său de salut, Premierul interimar a declarat că participarea ţării noastre la operaţiuni de menţinere a păcii reprezintă o oportunitate deschisă pentru a contribui la securitatea internaţională, notînd că, în acest mod, Republica Moldova îşi materializează politica externă.

„Astfel de operaţiuni la care participă militarii noştri dau dovadă de aspiraţiile statului nostru în promovarea păcii şi stabilităţii în lume”, a menționat Gheorghe Brega.

Şeful interimar al Executivului a mulţumit partenerilor internaționali ai Republicii Moldova pentru sprijinul acordat în organizarea misiunii respective, precizînd că aceasta va avea şi un impact pozitiv asupra Forţelor Armate Naționale, prin sporirea aptitudinilor profesionale ale militarilor.

În cadrul ceremoniei de astăzi, Premierul interimar a înmînat drapelul de luptă comandantului contigentului KFOR-4, locotenent-colonelului Ruslan Cojocaru. De asemenea, Gheorghe Brega s-a adresat contigentului detaşat în Kosovo, dorindu-le o misiune uşoară şi să fie prudenţi în situaţii de criză.

La eveniment au mai participat ministrul în exerciţiu al Apărării, Anatol Şalaru, Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata, funcţionari ai Ministerului Apărării, precum şi familiile militarilor.

Contingentul KFOR-4 al Armatei Naţionale este format din 41 de militari moldoveni care vor participa în misiunea Forţelor Multinaţionale de Menţinere a Păcii în baza militară italiană Vilaggio din localitatea Pech, Kosovo. Durata misiunii este de şase luni.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *