Cultură

Un nou eveniment expozițional marca Vasile Dohotaru

Artistul motivează alegerea locului prin faptul că „artele vizuale trebuie promovate, similar lansărilor de carte, prin tot spațiul studențesc republican, astfel tinerilor li se va cultiva gustul estetic”.

Prezentarea expoziției a avut loc la 4 martie a.c., cu participarea criticului de artă Vasile Malanețchi, a prorectorului pe științe Ana Guțu și a directoarei ULIM, profesor conferențiar Elena Prus. De altfel, au fost prezenți lectorii Catedrei design, în frunte cu șefa catedrei, doctor conferențiar Olga Diordieva, însoțită de studenții ei, designeri în devenire. Atenția vizitatorilor expoziției a fost captată, în special, de neobișnuitele calități plastice cu care este înzestrat Vasile Dohotaru. „Pictura sa solară și originală a venit ca o lecție de pastel tinerilor”, susține expertul în artă invitat la eveniment. Criticul de artă a mai subliniat tendința plasticianului de a folosi tehnici diverse prin dinamică și originalitate certă în numele grației. De acest cadou cultural, cadrele didactice, studenții ULIM, dar și toți ceilalți doritori de frumos se vor bucura toată luna martie.

Vasile Dohotaru, maestru al artelor, membru al Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) din România și Moldova, conferențiar universitar și sculptor, este un mare entuziast și îndrăgostit de public, având în palmaresul său expozițional orașele mari din Moldova, Ardeal, Transilvania și Banat. În 2012 a fost distins cu premiul I la Piatra-Neamț, în cadrul Festivalului de Arte. Artistul a avut expoziții solo în Italia, Germania, Bulgaria, Ucraina și Grecia.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *