Economie

Un nou incubator de AFACERI a fost deschis la Coșnița

 La eveniment a participat prim-ministrul Iurie Leancă, vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, dar şi şeful Delegaţiei Uniunii Europene în R. Moldova, Pirkka Tapiola.

Proiectul îşi propune să creeze cel puţin 60 de locuri de muncă şi să mărească numărul activităţilor economice competitive. 70 la sută din întreprinderi vor presta servicii, iar celelalte vor produce.

„Atunci când am lansat împreună cu UE proiectul creării Incubatoarelor de Afaceri s-a pornit de la ideea că singura soluţie pentru rezolvarea durabilă a problemei sărăciei în R. Moldova este crearea locurilor de muncă decente şi bine plătite”, a declarat premierul Iurie Leancă.

Şeful guvernului a mai spus că asemenea incubatoare sunt creare pentru a da o şansă în plus celor care au spirit antreprenorial şi iniţiativă şi care au preferat să rămână acasă pentru a contribui la modernizarea ţării.

La rândul său, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în R. Moldova, Pirkka Tapiola, a declarat: „Succesul R. Moldova este şi succesul nostru. Vom lucra împreună pentru a realiza aceste succese, totul se află în mâinile guvernului de la Chişinău, proiecte de acest gen sunt sprijinite de noi”. Acesta a precizat că în ţările membre ale Uniunii Europene activează deja 900 de Incubatoare de Afaceri, ele devenind un instrument ce oferă o gamă largă de sprijin pentru companiile în devenire şi cele existente.

„Scopul comun al UE şi al Guvernului Republicii Moldova este de a crea 5 asemenea incubatoare în anul 2013. Astfel, setul este completat cu acest Incubator de la Coşniţa”, a conchis oficialul european.

Incubatorul de Afaceri din Coşniţa a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene, în cadrul Programului „Stimularea Economică în Zonele Rurale”. În ultimii trei ani, pentru realizarea Programului, au fost alocate aproape 30 de milioane de lei.

Asemenea incubatoare funcţionează în Soroca, Ştefan Vodă, Leova, Rezina şi Sângerei.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *