Actualitate

Un nou protest în fața Palatului Republicii: OPRIȚI jocurile politice!

Organizația de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova a organizat, astăzi, 21 martie, un nou protest în fața Palatului Republicii. Tinerii care au ieșit la protest au declarat că autoritățile au uitat de promisiunile făcute în campania electorală. S-au scandat lozinci de protest “Opriți jocurile politice” , cu scopul de a reaminti demnitarilor că poporul dorește fapte, nu doar promisiuni în cadrul campaniilor electorale.
 “Noi, Organizația de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova am venit cu un mesaj pentru Guvern și deputații din Parlament Republicii Moldova. Acesta este un mesaj clar exprimat de sute de mii de cetățeni care s-au adresat către Președintele țării şi către demnitarii noștri prin intermediul Organizațiilor Teritoriale a PPRM – Opriți jocuri politice! Absolut toți aleșii poporului care sunt azi în Parlament au promis în 2010 o țară democratică, liberă, în care cetățenii vor fi protejați și respectaţi. Unde e Moldova fără sărăcie, unde-i respectul față de popor și țară, unde-i Libertatea, Dreptatea și Progresul mult promis? Patru crai ce au fost votați încearcă să joace Preferans cu țara noastră și politica din Moldova, însă se primește cu tot alt joc – Durak. Acești patru valeți în loc să se gândească la bunăstarea poporului, se gândesc numai cum să se vândă mai scump. Joia viitoare, dacă tinerii nu vor fi auziți, dacă cetățenii din numele cărora noi protestăm azi, nu vor fi auziți, vom veni din nou în fața Parlamentului cu noi actori politici, cărți noi. La data de 1 aprilie 2013 în fața Guvernului RM vom arăta cine, după părerea noastră și a cetățenilor, este joker. Orice cetățean este liber să-și exprime părerea sa despre actorii actuali din politica Republicii Moldova pe pagina OT PPRM, în grupul de pe Facebook și Odnoklasniki, și să răspundă la întrebarea – Cine e Jokerul Jocului Politic.
Au votat demisia prim-ministrului ca acum să discute cum sa-l voteze din nou ca sa-i acorde iar votul de neîncredere. Ca și în 2005, când, după ce au votat pentru Dictatură, au luptat 8 ani cu acest regim Totalitar care din cauza jocurilor murdare se va întoarce la guvernare” a declarat președintele organizației de tineret a PPRM, Ian Lisnevschi.
La rândul său, Maxim Brăila, prim- vicepreședintele OT PPRM a menționat încă o dată incapacitatea de Guvernare a actualei puteri și a vorbit despre minciunile promovate de aceștia în contextul Integrării Europene. Singura șansă reală de aderare a Republicii Moldova în spațiul european este stabilitatea și progresul economic al țării noastre.
Tinerii au improvizat un joc de cărți, pe care erau chipurile politicienilor: Vladimir Voronin, Vlad Filat, Mihai Ghimpu, Marian Lupu, Mihai Godea, Igor Dodon, Vadim Mișin și Serghei Sîrbu, excepție făcând doar un joker.
Întrebați de Democracy Media cine ar fi potențialul joker, liderii mișcării au menționat că jokerul va fi identificat cu ajutorul societății, printr-un sondaj de opinie.
Reamintim că, Organizația de Tineret a Partidului Popular a mai ieșit cu acțiuni de protest în fața Palatului Republicii cu mesajul “Iubiți țara, nu violați poporul”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *