Actualitate

Un nou scandal monstruos cutremură Rusia. O jurnalistă s-a sinucis după ce și-a dat foc în fața poliției din Nijni Novgorod. VIDEO +18

Redactorul-șef al unui site de știri rus independent a murit vineri după ce și-a dat foc ca formă de protest în urma unei operațiuni a poliției într-o anchetă care vizează mișcarea de opoziție ”Rusia deschisă”, a declarat site-ul ei, citat de AFP.

Site-ul de știri Koza.Press, cu sediul în orașul industrial Nijni Novgorod, a raportat că editorul său, Irina Slavina, și-a dat foc în fața sediului poliției.

Polițiștii au confirmat moartea acesteia.

Anchetatorii au susținut, însă, că nu există o „bază” care să lege moartea ei de raidurile poliției, deoarece ea a fost doar martoră în cadrul unei anchete.

Jurnalista a scris pe Facebook cu câteva ore înainte de moartea ei: „Responsabilă de moartea mea este Federația Rusă”.

Un videoclip postat pe rețelele de socializare a arătat-o ​​dându-și foc pe o bancă.

Site-ul de știri al Irinei Slavina a publicat articole despre opoziția la regimul lui Vladimir Putin, o excepție în jurnalismul regional aflat sub presiunea autorităților, au declarat vineri prietenii și susținătorii.

Jurnalista a murit din cauza „rănilor ei”, a spus site-ul, menționând că soțul ei a confirmat informațiile. Site-ul a devenit inaccesibil la scurt timp după aceea.

Joi, Irina Slavina a scris pe rețelele de socializare că poliția și forțele de ordine federale au pătruns în apartamentul ei la primele ore ale dimineții.

Aceștia căutau indicii despre legăturile cu ”Rusia deschisă”, o mișcare de opoziție fondată de fostul oligarh Mihail Hodorkovski, care a devenit un adversar al lui Vladimir Putin și este vizat de autorități.

„Nu am nimic”, a spus jurnalista, adăugând că poliția i-a confiscat notițele, computerul, laptopurile și telefoanele care îi aparțineau, precum și pe cele ale soțului și fiicei sale.

Liderul opoziției, Alexei Navalnîi, a numit moartea Irinei Slavina „teribilă”.

„A fost fabricat un dosar penal împotriva Slavinei, sub acuzație politică. Ieri i s-a percheziționat locuința, s-au tăiat ușile și s-au confiscat computerele„, a scris el. „Au împins-o absolut la sinucidere”, a spus el.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *