Actualitate

Un nou tip de ESCROCHERIE în R. Moldova. Cetățenii sunt informați printr-un document cu simbolurile SFS că ar avea datorii către stat de sub 200 de lei, iar dacă nu transferă suma respectivă riscă o amendă de 8 000 de lei

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) îndeamnă contribuabilii să fie vigilenți în contextul apariției unui nou tip de escrocherie, cu utilizarea datelor și simbolicii autorității fiscale, relatează Ziarul Național.

Menționăm că aceasta se manifestă prin expedierea aleatorie către contribuabili a mesajelor electronice (e-mail), prin care se solicită achitarea unor presupuse restanțe către Bugetul de stat.

„În cazul recepționării unor astfel de notificări, rugăm să informați imediat organele de drept și SFS. La fel, vă puteți adresa la orice Direcție deservire fiscală pentru a obține informația despre situația fiscală curentă”, avertizează instituția.

Astfel, în cazul deținerii semnăturii digitale (electronică sau mobilă), contribuabilii au posibilitatea verificării existenței obligației fiscale a impozitului pe venit prin intermediul serviciului online „Contul curent al contribuabilului” din cadrul SIA „Cabinetul personal al contribuabilului”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *