ActualitatePolitică

Un nou val de isterie pro-rusă marca Dodon: „Unii factori politici din Occident vor să folosească moldovenii drept carne de tun în lupta geopolitică”

Fostul președinte al Republicii Modolova, socialistul Igor Dodon acuză guvernarea PAS și pe șefa statului, Maia Sandu de majorarea în lanț a prețurilor și prezice o apocalipsă legată de saltul prețurilor la gaz și energie la iarnă. Acesta dă vina pe Occident și lansează mai multe falsuri legate de războiul din Ucraina, potrivit Jurnal.md.

Dodon observă că prețurile la gaz sunt în continuă creștere, iar benzina și motorina s-au dublat în comparație cu perioada când era „la cârma țării”. Liderul asociației pro-ruse prezice majorarea previzibilă, dealtfel, a prețurilor la energie.

„Este evident că pe zi ce trece situația va fi și mai dramatică – în toamnă ne putem pomeni cu tarife de 30 de lei la gaz, peste 4 lei la energie electrică, peste 40 de lei litru de benzina și creșterea în lanț a prețurilor la toate produsele alimentare, iar deficitul bugetar catastrofal, care va fi și el în creștere, va crea deficiențe la onorarea obligațiunilor curente de achitare a salariilor și pensiilor”, anunță Dodon.

De asemenea, fostul socialist acuză PAS că pe fundalul scumpirilor ar aduce arme letale „și, posibil, și trupe străine”. „Adică, la iarnă vom sta în sărăcie și frig, dar cu tunuri și rachete”, notează Dodon.

Fostul președinte acuză guvernarea că ar merge „pe scenariul ucrainean” și numește invazia rusă însoțită de masacrul civililor din Ucraina „luptă geopolitică”.

„Unii factori politici din Occident vor să folosească moldovenii drept carne de tun în lupta geopolitică ce se dă acum în această regiune. De fapt, toate aceste procese de înarmare și această isterie antirusească se face în mod special, pentru a justifica prezența unor trupe străine de factură NATO pe teritoriul Republicii Moldova”, spune el.

De asemena, Dodon se mai întreabă dacă actuala guvernare înțelege că: „pot fi ultimii conducători ai Republicii Moldova” și că ar fi utilizați „ marionete în planurile și strategiile scrise undeva în cancelariile occidentale”.

Dodon nu uită nici de dosarele instrumentate de procurori pe numele său.

„Toate dosarele politice din ultimul timp cu elemente de justiție selectivă, îndeosebi pe fundalul staționării investigațiilor pe cazurile de rezonanță cum ar fi furtul miliardului, concesionarea aeroportului și altele, sunt parte al acestui scenariu diabolic de anihilare a opoziției si a liderilor care sunt în stare să dea peste cap planurile de implicare a țării noastre în război” subliniază Dodon.

Vă amintim că Igor Dodon este învinuit de procurori pe patru capete de acuzare: coruperea pasivă (art.324 alin.(3) din Codul penal), organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat (art.181/2 alin.(5) din Codul penal), trădare de patrie (art.337) și îmbogățire ilicită (art.330/2 din Codul penal). De asemena, precizăm că Procuratura Generală a deschis un dosar penal pe cazul „kuliokul”. Prin ordonanța PG a fost pornit dosar penal pe faptul finanțării ilegale a PSRM de către un grup criminal organizat.

Sursa: Jurnal.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Las-o baltă, Dondoane !
    Din tine politician ca și din Bolea-soțio_patul – baleron !
    N.B.
    Nu încerca să-ți acoperi goliciunea cu un fir de ață.

  2. Asta inca nu scapa sapunul pe jos prin vreo inchisoare? Oricum babuinul da din buze din lipsa de fund putinist la indemana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *