CSI / RusiaInternaționalRăzboi

Un oficial instalat de Rusia acuză Ucraina de noi bombardamente asupra centralei nucleare Zaporojie

Autorităţile proruse instalate în zonele ocupate ale Ucrainei au acuzat din nou marţi, 30 august, forțele de apărare ucrainene că bombardează teritoriul centralei nucleare Zaporojie înainte de planificata vizită a unei delegaţii a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), agenţie sub egida ONU, informează Reuters și Agerpres.

Într-o postare pe Telegram, oficialul numit de Moscova în regiunea Zaporojie, Vladimir Rogov, a susţinut că ”motivul pentru bombardamente îl constituie intenţia deliberată a conducerii de la Kiev de a împiedica misiunea AIEA”.

Vizita delegaţiei AIEA la centrala nucleară Zaporojie este programată să aibă loc în această săptămână, pe fondul temerilor că bombardamentele asupra centralei ar putea duce la un dezastru nuclear.

Astfel, potrivit lui Rogov, două bombe au explodat lângă o clădire de depozitare a combustibilului uzat de la centrală. Agenţia Reuters nu a putut verifica autenticitatea acestei informaţii, transmite sursa citată.

În mod repetat, Ucraina şi Rusia s-au acuzat reciproc de atacuri asupra centralei Zaporojie, cea mai mare din Europa, care a fost capturată de ocupanții ruși în luna martie şi care se află aproape de linia frontului. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *