Social

Un ofiţer al Serviciului Vamal va fi judecat pentru trafic de influenţă

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, inculpatul a fost reţinut acum trei luni, pe o cauză penală în care mai sînt vizaţi un poliţist al Direcţiei investigarea fraudelor a Inspectoratului General de Poliţie (IGP) şi şeful unei secţii din cadrul IGP.

Conform procurorilor, suspecţii ar fi estorcat de la un agent economic 50 mii de euro, pe care l-au asigurat că pot interveni pe lîngă procuror în vederea muşamalizării cazului de contrabandă, de care declarantul ar fi fost bănuit.

Suspectul a fost reţinut în momentul în care i-a fost transmisă suma de 40 mii de euro sub controlul procurorilor. Deşi bănuitul a încercat să scape de urmărire, după mai multe ore de căutări, a fost localizat şi reţinut. Banii au fost depistaţi într-un automobilul părăsit, care se afla lîngă scara blocului de locuit al bănuitului, unde acesta i-a aruncat.

Totodată, procurorii au efectuat o serie de acţiuni de urmărire penală pentru a-l reţine şi pe şeful unei secţii din cadrul IGP, care este organizatorul acestei infracţiuni. Acesta însă se eschivează de la organul de urmărire penală, fiind anunţat în urmărire internaţională, pe numele lui fiind deja emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

Dacă va fi găsit vinovat, inculpatul riscă amendă în mărime de la 200 mii la 300 mii de lei sau închisoare de la 3 la 7 ani.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *