CSI / Rusia

Un ofițer american din Serviciul de Informații a dezvăluit cât de aproape e sfârșitul dictatorului de la Kremlin : Cântecul de lebădă al lui Putin vine de undeva neașteptat

Eșecurile militare ale Rusiei în Ucraina s-au înmulțit rapid – mai întâi la Kiev, apoi în Donbas, iar acum odată cu căderea Hersonului.

Acestea sunt trei eșecuri majore în mai puțin de nouă luni, iar următoarea pierdere ar putea însemna cântecul de lebădă al lui Putin, finalul a peste 20 de ani de putere, susține Jonathan Sweet, un fost ofițer experimentat din Serviciile de Informații militare din Statele Unite, transmite Ziarul Național.

Pe măsură ce armata rusă continuă să fie forțată în mod umilitor să se întoarcă la pozițiile avute înainte de 24 februarie 2022, Putin va fi pe punctul de a pierde și Donbasul și Crimeea, potrivit The Hill.

În urmă cu o sută doi ani, timp de 10 zile în noiembrie, s-au desfășurat cu brutalitate părți ale Războiului Civil rus, lăsând morți 12.000 de soldați în și de-a lungul Istmului Perekop, un pod terestru de cinci până la șapte kilometri care leagă Peninsula Crimeea de Ucraina.

În 1920, bolșevicii i-au zdrobit pe rușii albi pentru a prelua controlul permanent al Crimeii, în timp ce astăzi Vladimir Putin și forțele sale ar putea fi în curând asediați de-a lungul a ceea ce este cunoscut sub numele de „zidul Perekop”.

Cea mai puțin probabilă cale de acțiune a lui Putin ar fi să negocieze încetarea „operațiunii sale militare speciale”. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski refuză să-i ușureze lui Putin retragerea negociată, deși se spune că este deschis negocierilor.

Adăugând la umilință, Volodimir Zelenski a spus clar că „Crimeea este ucraineană și nu vom renunța niciodată la ea”. În timp ce Herson este povestea de astăzi, obiectivele lui Zelenski sunt în mod clar orientate spre „restabilirea integrității teritoriale”, iar în fruntea acestei liste se află Crimeea.

În absența unui progres diplomatic, Rusia cel mai probabil se va retrage pe vechile poziții avute înainte de 24 februarie. Prioritatea ar fi peninsula Crimeea. Mai simplu spus, este un teren cheie, ceea ce Departamentul de Apărare al SUA definește ca „orice localitate sau zonă, a cărei confiscare sau reținere oferă un avantaj marcant oricăruia dintre combatanți”.

Putin nu își poate permite să piardă Crimeea militar sau simbolic. Peninsula oferă Rusiei un acces logistic critic la baza sa navală de la Sevastopol, unde se află Flota Mării Negre și principalul mijloc al Rusiei de a proiecta puterea în toată regiunea Mării Negre și în Marea Mediterană.

Având în vedere retragerea bruscă a Rusiei din Herson, jurământul pugilistic al lui Putin de a „apăra teritoriul Rusiei – inclusiv regiunile anexate – cu orice mijloace la dispoziția armatei sale, inclusiv cu arme nucleare”, sună acum gol.

„Operațiunea militară specială” a Kremlinului se referă acum la Rusia și la supraviețuirea președintelui rus. Însă, Putin s-ar putea confrunta cu sfârșitul în Crimeea, într-un loc neașteptat, într-o versiune distopică a „Lacului lebedelor” a compozitorului rus Piotr Ilici Ceaikovski.

Dacă președintele Zelenski va câștiga și Crimeea, acest lucru l-ar transforma pe Putin într-o lebădă neagră, ceea ce ar putea fi foarte aproape de ieșirea din scenă a președintelui rus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *