JustițieSocial

Un ofițer de umărire penală și finul acestuia riscă amenzi usturătoare sau până la opt ani de închisoare pentru că ar fi luat mită de 25 mii de euro

Un ofițer de urmărire penală din cadrul Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane și finul acestuia riscă amenzi de la 200 000 la 300 000 de lei sau închisoare de la 3 până la 8 ani, pentru că ar fi luat mită de 25 000 de euro cu promisiunea de a influența mersul lucrurilor într-un dosar care viza migrația ilegală.

Astfel, potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), cei doi au început a fi documentați în luna noiembrie 2021 pentru trafic de influență, după ce persoana care a dat mită a depus un denunț la oamenii legii.

Ulterior, procurorii au stabilit că învinuiții au pretins și primit, în perioada anului 2020, de la denunțător, în mai multe tranșe, suma de 25 000 de euro (circa jumătate de milion de lei), pentru a influența ofițerii de urmărire penală din cadrul Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane și procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Aceștia instrumentau cauza penală de acuzare a denunțătorului și a altor persoane de săvârșirea infracțiunii de organizare a migrației ilegale.

În schimbul banilor, intermediarul susținea că îi poate determina pe procurori și ofițeri, prin intermediul nașului său care este ofițer de urmărire penală în aceeași instituție, să adopte hotărâri favorabile pe cauza penală menționată.

De asemenea, PA îi mai incriminează finului și faptul că a primit alte 25 000 de euro, în perioada anilor 2020 – 2021, pentru a influența și procurori din cadrul Procuraturii raionului Hâncești, prin adoptarea unor soluții pe cauza penală în privința denunțătorului.

Învinuiții nu și-au recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond în Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *