Justiție

Un ofițer de urmărire penală din Ocnița – condamnat la închisoare. Pedeapsa primită pentru trafic de influență

Un ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Ocnița, care a pretins și primit bani ca să exercite influență asupra judecătorilor din Judecătoria Edineț, sediul Ocnița și a judecătorilor de la Curtea de Apel Bălți, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, transmite Realitatea.md.

„Cauza penală a fost pornită în septembrie 2022 de către DGT Nord a CNA, după ce a primit un denunț privind pretinderea sumei de 2200 euro și susținerea de către ofițerul de urmărire penală a influenței asupra judecătorilor din cadrul Judecătoriei Edineț, sediul Ocnița și a judecătorilor de la Curtea de Apel Bălți în vederea adoptării unei hotărâri favorabile pe cauza penală aflată pe rol în privința denunțătorului, și anume ca ultimul să nu fie privat de dreptul de a conduce mijloace de transport”.

Potrivit procurorilor, denunțătorul a fost condamnat de primă instanță la o pedeapsă sub formă de 140 ore de muncă neremunerată în folosul comunității, fără privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport.

„Urmărirea penală în prezenta cauză penală a durat 3 luni, inculpatul și-a recunoscut vina, iar judecarea acesteia a durat 1 lună. Prin sentință din 03 februarie 2023 instanța a recunoscut vinovat inculpatul pentru trafic de influență și l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis”.

De menționat că, inculpatul s-a aflat în arest preventiv de la 15 noiembrie 2022 până la 03 februarie 2023, arestul preventiv fiind menținut până ce sentinţa va deveni definitivă.

Totodată s-a dispus confiscarea sumei de 2200 Euro sau echivalentului lor bănesc în valută națională la momentul achitării, cu trecerea forţată şi gratuită a mijloacelor băneşti nominalizați în folosinţa şi proprietatea statului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *