ActualitateExterne

Un ofiţer din Germania, judecat pentru că ar fi furnizat informaţii Rusiei

La Dusseldorf se deschide luni procesul în care un ofiţer german este acuzat că ar fi furnizat informaţii unui serviciu de informaţii rus, informează dpa, conform AGERPRES.

Acuzatul, care are gradul de căpitan, a lucrat la Biroul federal al Bundeswehr pentru echipament, tehnologia informaţiei şi servicii de suport (BAAINBw), cu sediul la Koblenz.

Biroul este responsabil cu echiparea armatei germane cu arme şi echipamente, precum şi cu dezvoltarea, testarea şi achiziţia de tehnologii militare.

Bărbatul este acuzat că, începând din mai 2023, s-ar fi oferit să coopereze cu consulatul general rus la Bonn şi cu ambasada rusă la Berlin cu câteva ocazii şi din iniţiativă proprie.

Procurorii spun că inculpatul Thomas H. a predat informaţii cu intenţia ca acestea să fie folosite de serviciile ruse. Nu există indicii că ar fi primit bani în schimb.

Nu au fost dezvăluite detalii cu privire la ce informaţii ar fi putut fi transmise.

Poliţia federală l-a arestat pe căpitan în august 2023 la Koblenz, iar parchetul l-a inculpat în martie.

Germania este unul din cei mari furnizori de arme pentru Ucraina în faţa invaziei ruse, iar instituţiile de securitate ale statului afirmă că şi-au intensificat eforturile de a combate spionajul serviciilor ruse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. True European Union democracy you’ve seen nothing yet. If you’re a journo don’t be shocked when Brussels will push their fist down your throat. The legislation is in the making and has VD Crook pulling the strings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *