Actualitate

Un ofiţer moldovean a fost decorat pentru misiunea din Liberia (FOTO)

Distincţia a fost oferită pentru executarea ireproşabilă a obligaţiilor de serviciu, precum şi succese deosebite în serviciul militar.

„Modul impecabil în care v-aţi îndeplinit sarcinile care v-au revenit este un exemplu demn de urmat nu doar pentru militarii Armatei Naţionale, ci şi pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova. Dumneavoastră aţi fost cel mai bun ambasador al ţării noastre pe continentul african şi pentru noi este o mândrie să vă avem alături şi sîntem siguri că întotdeauna, indiferent de specificul şi dificultatea misiunii ce vă va reveni, dumneavoastră veţi face datoria cu cinste şi onoare”, a spus ministrul Apărării.


Locotenent-colonelul Vlas l-a informat pe ministrul Troenco despre specificul şi provocările Misiunii Naţiunilor Unite din Liberia, în care a activat în calitate de observator militar timp de 14 luni. În perioada respectivă ofiţerul a locuit în Tuanburg şi Zwendru, aflîndu-se la câțiva kilometri depărtare de zona contaminată cu virusul Ebola, iar două săptămâni chiar în centrul focarului — în Monrovia, capitala Liberiei.

Misiunea Naţiunilor Unite din Liberia a fost înfiinţată în septembrie 2003.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *