Sport

Un om de afaceri din Timișoara a sponsorizat un turneu la Chișinău

„Nu-mi prea place să vorbesc despre asemenea lucruri, dar dacă insistați vă spun că suma pe care am cheltuit-o este de aproximativ 8 mii de euro. Din acestea, două mii de euro le-am oferit vicecampionului european Victor Ciobanu pentru performanța înregistrată anul trecut. O mie de euro i-am înmînat lui Donior Islamov, campion mondial universitar. Premii bănești au primit toți cîștigătorii turneului la cele trei categorii de vîrstă. În suma de bani indicată se mai înscriu și alte cheltuieli legate de desfășurarea turneului”, a declarat pentru agenție Damian Raileanu, care, pentru a treia oară, a sprijinit financiar concursul.

Raileanu a precizat că în urmă cu mulți ani s-a antrenat la Nikolai Grekov. ”Eram student în primul an de studii la Medicină. Am decis să practic luptele greco-romane. Cunoșteam prost rusa și am fost plăcut surprins cu cîtă răbdare dumnealui îmi explica procedeele de luptă la antrenamente. Am devenit candidat de maeștri ai sportului. Să fi avut mai mult timp pentru sport, la sigur, obțineam performanțe mai înalte”, a precizat omul de afaceri.

”Damian Raileanu îmi este prieten și a sponsorizat substanțial, în repetate rînduri, și deplasările lotului național la diferite turnee internaționale”, a adăugat antrenorul lotului național, Mihail Cucu.

Damian Raileanu este originar din Rădi-Cereșnovăț (Soroca). La Timișoara s-a stabilit în urmă cu aproximativ 20 de ani.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *