Actualitate

Un oraș din Germania interzice imigranții, în urma violențe între refugiați și extremiștii de dreapta

Un oraș din estul Germaniei a impus o interdicție temporară asupra noilor refugiați, într-un efort de a stopa incidentele violente, al căror număr a tot crescut în ultimul timp.

Cottbus, oraș afla la 120 km sud-est de Berlin, a fost recent locul în care au avut loc violențe între refugiați și extremiștii de dreapta.

La începutul acestei săptămâni, poliția landului Brandenburg a informat că doi adolescenți sirieni, refugiați, au fost arestați sub acuzați că au înjunghiat în față un tânăr german. Adolescentul neamț, de 16 ani, a fost rănit, dar viața nu îi este în pericol. Altercația a avut loc între colegi de școală sirieni și nemți, lângă o stație de tramvai.

Incidentul a avut loc la doar câteva zile după ce un grup de trei refugiați sirieni, cu vârste de 14, 15 și 17 ani, au atacat un bărbat și pe soția lui, în fața unui centru comercial, potrivit polițiștilor. Băiatul de 15 ani a primit aviz negativ de rezidență, autoritățile cerându-i ca el și tatăl său să părăsească imediat orașul.

Cottbus, un centru universitar cu o populați de peste 100.000 de locuitori, a primit în jur de 3.000 de refugiați, de când cancelarul german Angela Merkel a deschis granițele Germaniei, în 2015, în contextuș crizei refugiaților.

Cu o economie lentă, afluxul considerabil de imigranți a amplificat sentimentul anti-imigranți în rândul localnicilor, iar orașul are una dintre cele mai mari grupări de extrema dreaptă din Germania. Autoritățile au spus, anul trecut, că 145 de radicali de dreapta trăiesc în Cottbus.

Un grup al comunității locale a declarat presei că mai mulți neo-naziști au atacat refugiații în ziua de Revelion, iar weekendul trecut, circa 100 de neo-naziști mascați au mărșăluit în centrul orașului, într-o demonstrație ilegală.

Ministrul de Interne al landului Brandenburg, Karl-Heinz Schroeter, a declarat pentru postul german RBB, vineri, că interdicția asupra refugiaților va fi în vigoare „pentru următoarele luni”.

Orașul va lua măsuri sporite de siguranță, inclusiv camere video în piețele din centru, o prezența mai mare a ofițerilor de poliție pe străzi, inclusiv în haine civile, plus 10 noi posturi de asistenți sociali în școlile locale.

Un purtător de cuvânt al poliției Cottbus a declarat pentru The Telegraph că ofițerii vor patrula pe străzi atâta timp cât este neboie…„cel puțin în următoarele două săptămâni”.

Cottbus nu este primul oraș german care impune o interdicție asupra refugiaților. Anul trecut, orașele Salzgitter, Delmenhorst și Wilhelmshaven din landul Saxonia Inferioară, au implementat aceleași restricții.

Guvernele locale au afirmat, la vremea respectivă, că le lipsește capacitatea și resursele pentru a integra așa cum trebuie noii sosiți.

Sursa: Evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *