Actualitate

Un pachet de acțiuni al Băncii de Economii a Moldovei a fost VÂNDUT Băncii de stat a Federației Ruse

Pachetul de acțiuni a fost vândut vineri, 25 aprilie, la Bursa de Valori. Volumul tranzacției a constituit 50,1 milioane de lei. Prețul nominal pentru fiecare hârtie de valoare a fost de 5 lei, însă cele peste 9,8 milioane de acțiuni au fost vândute cu 5,10 lei, scrie Agora.

Amintim că despre intenția instituției bancare rusești de a achiziționa un sfert din acțiunile BEM presa a scris încă la începutul lunii martie curent.
Deocamdată nu se cunosc noii acționari. La începutul lunii martie, însă, una dintre cele mai mari instituţii financiare din Rusia,Vneşekonombank, a declarat că interesată să procure un pachet de circa 25% de acţiuni de Banca de Economii.

Cota statului în capitalul Băncii de Economii a Moldovei (BEM) s-a diminuat de la 56% la sută la 33,38%, în urma emisiei suplimentare închise de acţiuni ce a avut loc la 29 august 2013.

În acest fel Guvernul a pierdut benevol 20 la sută din acţiunile instituţiei, care au fost preluate de compania cu capital străin SRL „Sisteme Informaţionale Integrate", al cărei beneficiar este compania „Constanta" din Rusia.

La sfârșitul lunii noiembrie 2013, valoarea de piaţă a BEM a fost estimată la 1,578 de miliarde de lei.

sursa: agora.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *