Eveniment

Un pakistanez a devenit primarul Londrei

Fiu al unui imigrant pakistanez șofer de autobuz, Sadiq Khan a obținut 1.310.143 de voturi, față de 994.614 voturi pentru principalul său adversar, conservatorul Zac Goldsmith, fiul miliardarului Jimmy Goldsmith.

La finalul unei campanii dure, chiar calomnioase, unde s-a văzut acuzat de principalul său adversar de legături cu extremiștii islamiști, Sadiq Khan, fost avocat pentru drepturile omului în vârstă de 45 de ani, a promis, în primul său discurs după anunțul oficial al alegerii sale, ca va fi "primarul tuturor londonezilor".

"Aceste alegeri nu au trecut fără dispute și sunt mândru să văd că Londra a ales astăzi speranța în locul fricii, unitatea în locul divizării", a declarat el după anunțul rezultatelor la City Hall, sediul primăriei Londrei, în aplauzele și uralele simpatizanților.

"Sper că nu ne vom mai confrunta cu o alegere atât de dificilă. Teama nu ne aduce mai multă securitate, ea ne face mai slabi, iar politica fricii pur și simplu nu este binevenită în orașul nostru", a adăugat el.

În momentul discursului ținut de Sadiq Khan, candidatul partidului de extremă dreaptă Britain First, Paul Golding, aflat în spatele lui alături de ceilalți candidați, a făcut stânga împrejur părăsind scena.

Sursa: agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *