CSI / Rusia

Un parlamentar rus a introdus un proiect de lege ce prevede creșterea vârstei de recrutare

Luni, 13 martie, un parlamentar rus a introdus un proiect de lege care vizează aducerea vârstei de recrutare la 21-30 de ani de la 18-27 de ani în prezent, transmite Agerpres.

Măsura ar urma să fie introdusă din anul 2026.

La finalul lunii decembrie, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu a declarat că este ”necesară” mărirea efectivelor armatei Rusiei la 1,5 milioane de militari şi creşterea vârstei limită pentru efectuarea serviciului militar, în contextul ofensivei ruse în Ucraina.

”Pentru a garanta îndeplinirea sarcinilor pentru asigurarea securităţii militare a Rusiei, este necesar să se crească efectivul forţelor armate la 1,5 milioane de militari, dintre care 695.000 sub contract”, a afirmat Şoigu la o reuniune în prezenţa lui Putin, care a spus că este ”de acord” cu aceste afirmaţii.

De asemenea, Şoigu a mai adăugat cu acel prilej că va fi mărită vârsta de recrutare pentru a include cetăţenii ruşi de 21-30 de ani.

În baza actualei legi pot fi convocaţi pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu ruşii cu vârste între 18 şi 27 de ani, deşi atât Serghei Şoigu, cât şi Vladimir Putin au afirmat în mai multe rânduri că astfel de recruţi nu sunt trimişi să lupte în Ucraina.

La 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei, țării vecine. Moscova a susţinut constant că desfăşoară o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *