Actualitate

Un polițist din Elveția, condamnat după ce a ucis un tânăr de 24 de ani din R. Moldova

Potrivit publicației tio.ch, moldoveanul de 24 de ani a fost ucis în orașul elvețian Rickenbach de un polițist care a tras pe dreapta mașina condusă de băiat. Jurnaliștii scriu că automobilului a fost furat de moldovean.
Agentul de poliție a fost condamnat de prima instanță la 15 luni de închisoare pentru omor din culpă. Ulterior a fost prezentat un recurs în cadrul căruia procurorul a cerut 5 ani și trei luni pentru omor intenționat, care neagă legitima apărare a polițistului.

Întâmplarea a avut loc la 12 septembrie 2012. Agentul de poliție condamnat a deschis focul asupra unui microbus, care a fost furat cu o zi mai înainte în orașul Schattdorf și a fost oprit pentru control.
În automobil era un tânăr de 24 de ani din Republica Moldova căutat pentru încălcarea regimului de ședere a persoanelor străine și cumnatul său de 25 de ani. Ambii erau dezarmați. Tânărul de 24 de ani a fost grav rănit și a murit la locul faptei, cumnatul său a reușit să fugă, dar a fost capturat mai târziu și expulzat din Elveția.

În cadrul audierilor polițistul a afirmat că se simțea amenințat de mișcarea mâinilor a persoanelor din microbus.
Procurorul însă susține că agentul nu a respectat regulile de bază care justifică utilizarea armei. Rudele persoanei ucise au prezentat prin intermediul avocatului o scrisoare în care cer despăgubiri în sumă de 500 de mii de franci elvețieni (circa 10 milioane MDL).

sursa: tio.ch

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *