Social

Un post de televiziune din R. Moldova, obligat de judecată să achite o amendă aplicată anterior de CA

Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani a dat câștig de cauză Consiliului Audiovizualului (CA) în cazul unei decizii din 16 mai 2022, prin care postul de televiziune „RTR Moldova” a fost amendat cu 13 000 de lei.

Sancțiunea a fost aplicată pentru difuzarea, în orele de maximă audiență, a știrilor ce induc în eroare opinia publică și admit speculații referitor la anumite aspecte lingvistice, transmite Realitatea.md.

„RTR Moldova, în subiectul referitor la promulgarea legii ce interzice răspândirea pe teritoriul Republicii Moldova a simbolurilor asociate agresiunii militare ruse, a admis informarea cu rea-intenție. Astfel, în programul informativ din 20 aprilie 2022 – „Новое утро” moderatorul și-a exprimat propriile opinii eronate precum că s-ar interzice de fapt comemorarea în ziua de 9 mai a celor căzuți în război, și ar putea fi suprimat dreptul de a vorbi în limba rusă. Decizia de monitorizare a fost dispusă din oficiu. Totodată, CA a recepționat sesizările AO „Centrul pentru Jurnalism Independent” și „WatchDog.MD” ce invocau aceleași încălcări”, anunță CA, într-un comunicat de presă.

Prima instanță a respins luni, 3 aprilie 2023, drept neîntemeiată, cererea înaintată de SRL „TV-Comunicații Grup”, fondatoarea serviciului media audiovizual „RTR Moldova”, prin care solicita anularea amenzii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *