Eveniment

Un preot a fost condamnat la închisoare după ce a accidentat mortal un bărbat

Accidentul a avut loc în octombrie 2010. Preotul, aflându-se în stare de ebrietate avansată la volanul automobilului său de model Moscvici, a încercat să depăşească un autoturism de model Nissan, care tocmai intenţiona să vireze la stânga pe un drum adiacent. În urma coliziunii, pasagerul automobilului Nissan, aflat pe bancheta din faţă a decedat pe loc în urma leziunilor grave cauzate, iar şoferul s-a ales cu o comoţie cerebrală, leziuni ale toracelui şi ale coapsei. Pe durata urmăririi penale, învinuitul nu şi-a recunoscut vina.

În martie curent, preotul a fost condamnat la 4 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 5 ani şi cu amendă în mărime de 10 mii de lei. Pedeapsa cu închisoarea a fost suspendată pe un termen de probă de 4 ani.

Procurorii au considerat sentinţa aplicată acestuia prea blândă şi au atacat-o în instanţa superioară. Drept urmare, recent, inculpatul a fost condamnat de Curtea de Apel Bălţi la 5 ani de detenţie cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 5 ani, fiind luat sub strajă chiar în sala de judecată.

Decizia instanţei de apel poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie.
 
Sursa: PG

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *