Timpul satiric

Un preot al Mitropoliei Moldovei prigonit pentru credință

Surse din cadrul Mitropoliei ne-au informat sub amenințarea excomunicării, dacă nu le vom proteja anonimatul, că luna trecută Sfântul Sinod a fost sesizat de un grup de enoriași din comuna Credincioasa, în frunte cu primărița Maria Liubimovna. Potrivit acesteia, părintele Ioan Mititelu își permite să-i mustre pe săteni pentru unele fapte ale lor. În fiecare duminică, scriu autorii sesizării, părintele nostru îi acuză pe cei mai de vază și respectați săteni că preacurvesc, fură, iau mită, se îmbată, înjură ș.a.m.d. Cel mai grav e faptul că părintele insinuează că drept exemplu pentru aceste fapte urâte ale enoriașilor le servesc conducătorii statului nostru – deputații, miniștrii și chiar înalte fețe bisericești din conducerea Mitropoliei. 

În urma unui control minuțios, efectuat de Mitropolie, faptele s-au adeverit. Ca urmare, parohul a fost învinuit de Sfântul Sinod că prin predicile sale discreditează conducerea țării și a clerului, zdruncină credința creștină și toarnă apă la moara dușmanilor statalității moldovenești.

Sigur că asemenea fapte, ca cele descrise în scrisoare, au loc, a comentat decizia un membru al Sinodului, dar oare ele au loc numai în comuna Credincioasa? Și apoi, să nu uităm că Dumnezeu e mare și bun și-i iartă pe cei ce greșesc… Dacă oricum vor fi iertați, de ce să mai facem atâta zarvă, a mai opinat sursa citată.

Am încercat să aflăm și opinia parohului Ioan Mititelu, dar acesta a fost de negăsit.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *