Externe

Un președinte face declarații sexiste de faţă cu Angela Merkel

‘Locul ei este la bucătărie, în salon şi în cealaltă cameră’, a spus preşedintele nigerian, provocând o grimasă pe chipul Angelei Merkel.

El a răspuns astfel unei întrebări legate de un interviu pe care soţia sa, Aisha Buhari, l-a acordat postului BBC şi în care ea ameninţă că nu-şi va mai susţine soţul la alegerile prezidenţiale din anul 2019.

‘Sper că soţia mea îşi aminteşte că am fost (candidat la preşedinţie) de trei ori şi că am reuşit la a patra încercare (…) Consider că ştiu mai multe decât ea şi decât restul opoziţiei, pentru că am câştigat’, a completat preşedintele Buhari.

În acelaşi interviu dat BBC, prima doamnă a Nigeriei a sugerat că înalţilor responsabili numiţi de soţul ei le lipsesc obiectivele şi viziunea în administrarea ţării.

Ea a mai spus că preşedintele cunoaşte numai aproximativ jumătate dintre aceşti responsabili, insinuând astfel că el s-ar afla sub influenţa unui mic grup de persoane care acţionează împotriva intereselor ţării. ‘Dacă va continua în acest mod, nu voi face parte din mişcarea’ ce-l va susţine pentru a fi reales, a conchis ea. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *