Actualitate

Un primar din Călărași e învinuit de șantaj și huliganism

Conducerea Partidului Democrat a anunțat printr-un comunicat de presă că ia act de informaţia făcută publică de către Procuratura Generală privind finalizarea urmăririi penale şi expedierea în instanţa de judecată a unei cauze penale de învinuire a unui grup criminal organizat de şantaj şi huliganism agravat, condus de primarul Oleg Bădărău, membru al PDM. Considerăm inacceptabilă asemenea activitate a unui reprezentant al Partidului Democrat  şi implicarea sa în activităţi ce contravin legislaţiei, din care considerent PDM va demara imediat procedurile statutare pentru excluderea lui Oleg Bădărău din rândurile sale.

PDM va aplica masuri drastice în adresa oricărui membru care se va dovedi că va admite acţiuni necorespunzătoare legislaţiei şi principiilor de activitate a formaţiunii.

Aceştia sunt învinuiţi de procurori că, în intervalul aprilie – iulie 2012, printr-o înţelegere prealabila, din interes material împărţind rolurile, s-au organizat în scopul deposedării persoanelor de bunuri în proporţii deosebit de mari.

 Asfel, avînd intenţia de a intra în posesia unei firme specializate în colectarea şi realizarea metalului, învinuiții le-au propus directorului şi administratorului acesteia să reînregistreze socitatea pe numele unuia dintre învinuiţi pentru “a-i ajuta să rezolve toate probleme iscate cu organele de control”.
La refuzul proprietarilor de a le transmite în proprietate afacerea, înculpaţii i-au maltratat chiar pe teritoriul firmei (amplasate în sectorul Botanica), cauzîndu-le traumă cranio-cerebrală precum şi alte vătămări corporale. În continuare, înarmaţi cu un pistol de model „Gloc-17” i-au ameninţat cu moartea şi au insistat transmiterea dreptului de proprietate asupra afacerii sau achitarea unei sume de 50 mii de dolari.
Unul dintre inculpaţi mai este învinuit de procurori că, în luna august curent aflîndu-se la terasa unei staţii PECO din or. Hînceşti, i-a aplicat unui bărbat multiple lovituri cu pumnii şi picoarele peste diferite părţi ale corpului, cauzîndu-i comoţie cerebrală, echimoză a feţei, escoriaţii ale gîtului, urechilor, alte vătămări corporale.

Actualmente, toţi inculpaţii se află în stare de arest, cauza penală în privinţa acestora fiind expediată de procurori spre examinare în Judecatăria Botanica.

via PG  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *