Externe

Un prizonier palestinian a murit în Israel după o lungă grevă a foamei

Un prizonier palestinian a murit marți dimineață în detenție în Israel, după o grevă a foamei de aproape trei luni, a anunțat serviciul penitenciar israelian.

Khader Adnan și-a început greva la scurt timp după ce a fost arestat pe 5 februarie.

Adnan, membru al grupării militante Jihadul Islamic, intrase de mai multe ori în greva foamei după arestări anterioare. Aceasta a inclus o grevă de 55 de zile în 2015 pentru a protesta împotriva arestării sale în cadrul așa-numitei detenții administrative, în care suspecții sunt reținuți pe termen nelimitat fără acuzații sau proces.

Serviciul penitenciar israelian a declarat că Adnan a fost acuzat de data aceasta de “implicare în activități teroriste”, dar că a refuzat tratamentul medical în timp ce procedurile legale avansează. Serviciul a precizat că acesta a fost găsit inconștient în celula sa marți dimineața devreme și a fost transferat la un spital unde a fost declarat mort.

Israelul deține în prezent peste 1.000 de deținuți palestinieni fără acuzații sau proces, cel mai mare număr din 2003 încoace, potrivit grupului israelian pentru drepturile omului HaMoked.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *