Artă

Un profesor american a inițiat un atelier teatral pentru actorii moldoveni

Gerald A. James a creat ateliere de lucru pentru profesori, actori şi studenţi în SUA şi Egipt.

Autorul proiectului este actorul şi regizorul moldovean Ghenadie Moroşanu, absolvent al Şcolii Lee Strasberg.

Ghenadie Moroşanu a spus că ideea de a organiza un atelier de creație în R. Moldova i-a venit după ce a văzut teatrul și calitatea predării în școala prin care au trecut marile vedete precum: Al Pacino, Robert De Niro, Harvey Keitel, Uma Thurman, Dustin Hoffman etc. „Sunt recunoscător domnilor Sandu Grecu, Vasile Moroșanu și Constantin Rusnac pentru susținerea și realizarea visului meu”, a mai spus Ghenadie Moroşanu.

Potrivit preşedintelui Uniunii Teatrale din Moldova, Sandu Grecu, în cadrul proiectului actorii din R. Moldova vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu stilul teatral american. „Sper că în curînd, la Chişinău, vor fi înfiinţate două şcoli de teatru, care îşi vor lăsa amprenta asupra mişcării teatrale din ţara noastră”, a accentuat Sandu Grecu.

Proiectul „Conştientizarea şi exprimarea scenică a impulsului lăuntric al actorului” este organizat cu susţinerea Uniunii Teatrale din Moldova, Consiliului Naţional al şefilor de direcţii de cultură din R. Moldova şi a Comisiei Naţionale a Republicii Moldova pentru UNESCO.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *