Actualitate

Un propagandist rus propune uciderea a 200 de oficiali NATO: „Îi știu pe toți. I-am văzut pe toți”

Evgheni Satanovski, unul dintre cei mai importanți propagandiști pro-Putin ai Rusiei, a propus marți, în cadrul emisiunii „Seara cu Vladimir Soloviov”, o listă cu oficiali NATO care trebuie uciși. În jur de „100- 200” de oameni. „ Îi știu pe toți. I-am văzut pe toți”, a spus acesta.

În lipsa unor vești bune de pe front, regimul lui Putin promovează alte idei despre cum să facă față dezastrului provocat chiar de Rusia. Experții care apar în mod obișnuit la televiziunea de stat controlată de Kremlin resping cu fermitate simpla idee de negocieri și niciunul dintre ei nu îndrăznește să sugereze retragerea Rusiei din Ucraina pentru a pune capăt războiului. În schimb, propun uciderea liderilor occidentali însărcinați să ajute Ucraina să se apere de invazia rusă.

Soloviov l-a întrebat pe Satanovski: „Cum câștigăm? Cum ar trebui să reacționăm la americani? Ce ar trebui să facă Rusia?”

Satanovski, care în prezent este președintele Institutului Rusesc pentru Orientul Mijlociu, a răspuns: „Rusia este ceea ce este, în termeni de națiune. Vom continua să fim așa cum suntem. Cei care sunt cu noi vor fi bine, iar pe restul îi vom ucide… Sunt un grup relativ mic care se ocupă de această tabără și acționează împotriva noastră — sunt amenințători și nu se tem de nimic. De pe vremea lui Gorbaciov, odată ce am început să jucăm după regulile lor, au încetat să se mai teamă de noi. Acesta este factorul principal.”

Soloviov l-a întrebat dacă a vrut să spună că cei aproximativ 1,5 miliarde de oameni din lume afiliați NATO ar trebui masacrați. Satanovski a spus: „Nu sunt 1,5 miliarde de oameni care conduc procesul din cealaltă parte, ci între 100 și 200. Ar trebui să-și dea seama că, dacă se ajunge la asta, asta înseamnă sfârșitul lor… Sunteți conștienți că îi cunosc pe acești oameni. Îi știu pe toți. I-am văzut pe toți. Doar înțelegând că ei personal se confruntă cu sfârșitul… doar acest lucru va avea un efect asupra acelor oameni.”

Satanovski a confirmat că a întocmit o listă cu astfel de nume, iar Soloviov a numit-o imediat „Lista Satanovski,”. „În Cartea Vieții, creăm și noi intrări pentru noi înșine. „Lista Satanovski”? Poate. Ar trebui să facem astfel de lucruri, pentru că orice încercare de a negocia cu [Volodimir] Zelenski sau cu Biden ar fi ca și cum ai face o înțelegere cu ucigașul tău”, a spus Satanovski.

El a spus că se enervează când oamenii sugerează că pacea este mai bună decât războiul. „Nu, pacea nu este mai bună. Nu va fi pace. Scopul acestor oameni este ca țara noastră să nu mai existe, ca oamenii care locuiesc aici să nu mai existe și chiar ca limba pe care o vorbim să dispară – sau chiar amintirea că oricare dintre acestea a existat vreodată”, a spus el. „Vor să facă o notiță într-o enciclopedie: „Au fost ruși, a fost Rusia, dar acum au dispărut.”

Andrei Sidorov, prodecanul Facultății de Relații Internaționale din cadrul Universității de Stat din Moscova, a fost de acord cu cele susținute de propagandistul rus, menționând că, în lumina anexărilor recente ale Rusiei, războiul are loc acum pe ceea ce ei consideră a fi un teritoriu al Federației Ruse. Sidorov a subliniat: „Acum acestea sunt înfrângerile noastre, luptăm pe pământul nostru. De ce ar trebui să arătăm milă față de cei care conduc acest război?”

Eșecurile umilitoare pe câmpul de luptă se află într-adevăr în centrul încercărilor disperate ale Rusiei de a redirecționa furia împotriva NATO pentru că a ajutat Ucraina să lupte împotriva invaziei.

Marți, în cadrul emisiunii “60 de minute”, de la televiziunea de stat rusă Rossia 1, corespondentul de război al Kremlinului Alexandr Sladkov a recunoscut că ucrainenii au reușit să recucerească circa 17 localități. Sladkov i-a spus, de asemenea, gazdei emisiunii, Olga Skabeeva, că forțele ruse au nevoie de cel puțin două luni pentru a putea avansa, din cauza soldaților puțini și a timpului necesar antrenării recruților mobilizați.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *