ActualitateSănătate

Un renumit om de știință spune că oamenii vor trăi în curând până la vârsta de 1000 de ani

Nemurirea este o idee străveche care a chinuit omenirea timp de secole. De-a lungul anilor, mulți oameni au căutat să găsească o modalitate de a trăi veșnic, dar futuristul Raymond Kurzweil crede că ar putea fi găsit cea mai bună cale de urmat. Potrivit noii cărți a lui Kurzweil, nanoroboții ar putea fi cheia pentru a opri îmbătrânirea umană și a ne permite să trăim mii de ani, informează bgr.com.

Desigur, există multe îngrijorări cu privire la posibilitatea de a trăi mii de ani – ca să nu mai vorbim de veșnicie. Și totuși, noile terapii anti-îmbătrânire continuă să fie un obiectiv comun de cercetare pentru oamenii de știință aclamați. În timp ce mulți caută să încetinească deteriorarea corpului nostru și pur și simplu să ne prelungească viața, alții, precum Kurzweil, par să aibă obiective mai ambițioase. Kurzweil scrie mult despre utilizarea nanotehnologiei în acest scop, atât în noua sa carte intitulată The Singularity is Nearer, cât și într-un eseu publicat în Wired.Ambele discută despre îmbinarea biotehnologiei cu inteligența artificială pentru a ne ajuta să ne depășim viețile umane slabe, reducând cât mai mult posibil îmbătrânirea umană. Unica soluție

Multe terapii anti-îmbătrânire caută să reducă aceste erori, permițând organismului să se repare mai repede – încetinind astfel îmbătrânirea în ansamblu. Pentru Kurzweil, singura soluție în acest caz este “vindecarea îmbătrânirii însăși”. Un obiectiv măreț, cu siguranță. Desigur, Kurzweil recunoaște că proiecțiile sale pot părea absurde în acest moment, dar el crede că progresele în domeniul nanoroboților medicali ne vor ajuta în curând să vindecăm îmbătrânirea umană în toate domeniile. Fiecare corp uman ar putea avea nevoie chiar și de câteva sute de miliarde de nanoroboți pentru a repara și spori organele care se degradează și pentru a le menține în stare optimă de funcționare.
Totuși, aceasta este doar viziunea unei singure persoane asupra viitorului. Așadar, dacă ideea de a avea sute de milioane de nanoboți care să vă străbată corpul nu este tocmai atrăgătoare, probabil că nu sunteți singurul. Va fi interesant de văzut dacă previziunile lui Kurzweil se vor adeveri – deși, având în vedere stadiul actual al inteligenței artificiale, nu prea îmi țin respirația.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *