Un restaurant cu specific românesc din Brooklyn, promovat în publicaţia The New York Times
Meniul restaurantului "Moldova", deschis în iulie 2012, este un tribut adus gastronomiei din Balcani: supe consistente, peşte proaspăt şi afumat, carne la grătar şi sarmale. Din meniu nu lipseşte mămăliga, sevită ca garnitură la cârnaţi de casă sau cu mâncare de mazăre şi cu ceapă, după cum notează site-ul publicaţiei The New York Times.
Radu Panfil, proprietarul în vârstă de 35 de ani al restaurantului, a emigrat din Chişinău în Statele Unite în 2005. La început, a fost chelner în mai multe restaurante din New York, apoi manager, înfiinţând restaurantul din dorinţa de a crea un loc special de întâlnire pentru compatrioţii din New York, dar şi pentru amatorii de mâncare bună.
"Încă de la început, am hotărât că restaurantul avea să fie un loc de întâlnire pentru oamenii din ţara noastră, unde să se simtă ca acasă, unde să nu uite obiceiurile şi tradiţiile din ţara noastră – şi nici mirosul de mămăligă aburindă", a declarat Radu Panfil pentru The New York Times.
Şi cum ideea unui restaurant cu specific românesc s-a bucurat de succes, Radu Panfil a deschis un alt restaurant asemănător în Philadelphia, în luna august a anului trecut, iar planurile de extindere continuă, precizează publicaţia.
Sursa: mediafax.ro (LINK spre galeria NY TIMES)