JustițieSocial

Un șef de la Moldovagaz, trimis pe banca acuzațiilor: Este învinuit de luare de mită

Un șef de la Moldovagaz a fost trimis pe banca acuzaților. Acesta riscă o amendă usturătoare sau pedeapsă cu închisoarea, fiind învinuit de luare de mită, scrie Deschide.md.

Potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), urmărirea penală a fost pornită în luna mai 2023, de către Centrul Național Anticorupție (CNA) în baza unui denunț.

„Potrivit denunțătorului și rezultatelor efectuării urmăririi penale, s-a stabilit că, învinuitul, în luna mai curent, a pretins și primit, de la un locuitor al mun. Chișinău, mijloace bănești în sumă de 5 000 de  euro, pentru a nu îndeplini acțiuni în exercițiul funcției sale, de constatare și documentare a consumului de gaze naturale prin conectarea neautorizată la rețeaua de gaze naturale. Acest fapt fiind denunțat la linia verde a CNA de către consumator”, precizează procurorii anticorupție.

Dacă va fi recunoscut vinovat, acuzatul va plăti o amendă în mărime de la 67 500 la 167 500 lei sau i se va aplica pedeapsa cu închisoare de până la 3 ani. În ambele cazuri acesta ar putea fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Precum precizează PA, învinuitul își recunoaște vinovăția.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *