Actualitate

Un separatist de la Tirasopl se plânge cu lacrimi de crocodil fascistului Putin: Republica Moldova ne fură gazul

Așa numitele autorități de la Tiraspol s-au adresat cu o scrisoare Moscovei pentru securizarea gazului din regiune.

„Ne-am adresat Moscovei pentru a rezolva problema preluării gazelor de către Moldova. Este necesar pentru a rezolva problema, întrucât o simplă creștere a livrărilor de gaze rusești nu va schimba situația. În acest caz, Moldova va lua oricum cantitatea de gaz destinată nouă”, susține Vitalii Ignatiev, pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol, într-un interviu pentru Rossia24, transmite Bani.md.

La începutul lunii octombrie, Gazprom a anunțat că reduce livrările de gaz către Republica Moldova la 5,7 mil. metri cubi/zi, cu 30%, lucru care s-a menținut și în luna noiembrie. Concernul rus spunea ca nu a putut rezerva volumul necesar țării noastre, pentru că Ucraina ar refuza să transporte mai mult gaz prin conductă, informație negată de autoritățile de la Kiev care au anunțat că nu există nicio problemă tehnică în acest sens.

Ca urmare a reducerilor de metan, Republica Moldova, potrivit ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, cele 2,3 milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi repartizate regiunii transnistrene în luna noiembrie sunt „suficiente pentru a evita o criză umanitară” pe malul stâng, dar nu fac posibil ca Centrala termoelectrică de la Cuciurgan să producă energie electrică și pentru malul drept.

Totodată, Moldovagaz a anunțat Transnistria despre restricționarea furnizării de gaze naturale la 69 de milioane de metri cubi pe lună (2,3 milioane de metri cubi pe zi).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *