Politică

Un site din Moldova scrie că Füle și Schuebel sunt acuzați de tăinuirea faptelor de furt al granturilor europene

”Îndemnăm prin forță să fie reastabilit regimul constituțional și să fie atrași la răspundere penală fasciștii care au uzurpat puterea în Moldova, precum și așa ideologi ai fascismului, ca Štefan Füle și Dirk Schuebel, acțiunile cărora au adus în Moldova așa fenomene care caracterizează acest regim”, a declarat reprezentantul Congresului Civic, Igor Căldare.

În opinia lui Căldare, Füle și Schuebel au preluat tehnologia lui Goebbels, care a creat metoda fascistă de propagandă, folosind-o cu succes în Moldova. ”Au ales corect publicul – masele largi, asupra cărora acționează, ignorînd intelectualitatea, care se mai pricepe la ceva. Un alt moment este influențarea maselor cu lozinci de felul ”Cu noi”!. Datorită susținerii ideologice ale acestor doi funcțiile supreme în stat au fost ocupate de turnători și lingăi”, a subliniat Căldare.

”După cum s-a scăpat cu vorba Dirk Schuebel, în perioada 2010-2013, Moldova numai sub formă de granturi a primit peste 550 mil. de euro, iar noi niciodată nu vom afla unde au mers acești bani. Ei sînt complici la aceste crime, deoarece acești bani se fură și repartizează în secret”, a declarat Căldare.

În acest context, Igor Căldare a menționat că doar schimbarea puterii și înlăturarea forțată a acestor persoane de la conducerea țării va permite de aflat, ”cît, unde și cine a furat și a fost complice în aceste scheme frauduloase internaționale”. 

Sursa: noi.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *